Online leeromgevingen

Agathos heeft begin 2018 weer een nieuwe Digitale LeerOmgeving ontwikkeld, ditmaal voor het ministerie van Justitie en Veiligheid. Deze DLO fungeert als ruggengraat van het High Potential Programma.

Ook heeft Agathos voor de Trainees van de  provincie Noord-Holland alsook het Technisch Traineeship voor de P4 provincies (Utrecht, Flevoland, Zuid-Holland en Noord-Holland) een DLO ontwikkeld met een apart gedeelte voor begeleiders en coaches.

Agathos ontwikkelt voor opdrachtgevers online leeromgevingen. We ontwikkelen zowel MOOC's (Massive Open Online Courses) waarbij iedereen kan deelnemen als ook SPOC's (Private Small Online Course). Grote universiteiten als Harvard en MIT hebben al een groot deel van hun 'lessen' online gezet. Ook in Nederland zien we steeds vaker deze toepassing. Het maken van een MOOC/SPOC vereist samenwerking tussen meerdere disciplines zoals inhoudsdeskundigen, onderwijskundigen, didactici en programmeurs. Agathos heeft een groot netwerk van specialisten om een aantrekkelijke online leeromgeving te ontwikkelen.

Daarnaast ontwikkelt Agathos online leeromgeving ter ondersteuning van face-to-face trainingen. Met behulp van aanvullend materiaal (zoals tekst, videofragmenten of toetsen) wordt het leerrendement verhoogd.  We maken o.a. gebruik van ©Curatr waarbij ook gamification (spelelement) onderdeel uitmaakt van de online leeromgevingen.

We hebben inmiddels online leeromgevingen gemaakt voor Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Holland, de provincie Zuid-Holland, de provincie Utrecht en de provincie Flevoland.