Caroline (1966) is afgestudeerd in 1991 aan de universiteit van Utrecht (drs. psychologie). Sindsdien is zij werkzaam als gedragstrainer en coach in het bedrijfsleven en overheid. Op basis van haar vele jaren ervaring, opleidingen en talrijke ontmoetingen heeft Caroline een eigen visie en benadering ontwikkeld op gedragsverandering en gebruikt zij een reeks van methoden en interventies. Steeds rekening houdend met de wensen en leerstijlen van haar coachees.
Vragen waar Caroline veel ervaring mee heeft zijn onder andere: Ik wil graag een betere balans tussen werk en privé, meer voldoening, passie en plezier in wat ik doe, authentieker communiceren en presenteren.

Ze doorbreekt patronen van mensen door scherpe interventies op gedrag, overtuigingen en identiteit.
Daarnaast betrekt zij ‘het fysieke lijf’. Door zichtbaar te maken hoe ons lichaam reageert op spanning en stress. Zo vergroot zij het lichaamsbewustzijn. Door middel van apparatuur kan zij een stressprofiel afnemen en spierspanning, ademhaling, hartslag, huidgeleiding en handtemperatuur meten. Vervolgens doet zij gerichte oefeningen zodat de coachee bewuster, beter en sneller kan herstellen van spanning en stress.

In korte trajecten van 4 a 6 bijeenkomsten doorbreekt zij patronen door:

  • blinde vlekken te verkleinen;
  • (belemmerende) overtuigingen te onderzoeken;
  • innerlijke conflicten op te lossen.

Maar ja, dat doen veel coaches. Wat Caroline onderscheid is dat:
Zij zich inmiddels expert mag noemen op het gebied van Persoonlijke Uitstraling. Zij neemt in haar coaching ook de ‘buitenkant’ mee in haar feedback (wat valt daarin op, hoe transparant en congruent kom je over etc.). Resultaat hiervan is: eerlijke feedback op zaken die anderen mogelijk niet durven te uiten, handvatten en tips. Ervaring leert dat deze vorm van feedback een beter resultaat geeft voor de coachee.

Caroline is coach voor o.a.: Openbaar Ministerie,  RABO, Werk030, Unit 4, KPMG, TNO, SNS Bank, Mentrum, Forbo Flooring en ABNAmro.