Na haar afstuderen als actrice aan de Toneelschool Amsterdam, heeft ze een jaar de toneelschool in Rome gevolgd om vervolgens een korte periode op de Bühne te hebben gestaan. Ze kreeg de kans om als theatermaker en als actrice voor Het werkteater te gaan werken, om voorstellingen voor het bedrijfsleven te maken en te spelen. Om vervolgens daar ongeveer 10 jaar als Artistiek leidster de scepter te zwaaien.
Ze prijst zichzelf gelukkig dat ze de laatste 20 jaar bij veel verschillende bedrijven achter de schermen heeft mogen kijken en voorstellingen en workshops rond verandervraagstukken te maken. O.a. voor Gemeentes, provincies, onderwijsinstellingen en zorginstellingen. Ze is een scherpe geest die de vraag achter de vraag boven tafel weet te halen om vervolgens daar op een creatieve manier vorm aan te geven en bespreekbaar te maken.

Er kwam meer vraag naar verdieping om de gewenste verandering binnen een organisatie te borgen. Communicatie bleek keer op keer een belangrijk aspect te zijn voor het slagen van de gewenste verandering, die steeds vaker een constante bleek.

De behoefte aan verdieping bracht haar tot het ontwikkelen van haar spirituele leven door meditatie en zich te verdiepen in evolutionair denken o.a. door Ken Wilber, Andrew Cohen, Elizabeth Debold en Patricia Albere. Ze heeft daardoor kort in Engeland en in de USA gewoond en gewerkt. Ook in Nederland heeft ze verschillende workshops gevolgd, o.a. Deep democracy, spiral dynamics, voice dialoog, ademcoach. Ze heeft een opleiding als communicatietrainer gevolgd en kent vele communicatiemodellen en theorieën.

Het verband tussen collectieve en persoonlijke ontwikkeling fascineert haar sterk. Hoe kan je als mens en organisatie stabiel in jezelf staan, terwijl jij in een ander tempo verandert dan de wereld om je heen. Ze werkt voor verschillende organisatiebureaus. Voor Agathos werkt ze als trainer en coach en draagt bij aan theatrale interventies waar nodig.

Naast haar werk als trainer organiseert ze events, geeft corporate storytelling workshops en schrijft verhalen.

Wat ze zegt: In mijn trainingen creëer ik een veilige context, waardoor mensen en organisaties verder durven gaan dan dat ze van tevoren hadden kunnen bedenken. Dit verandert de cultuur, men beweegt zich buiten hun gewoontespoor en verbreedt zo hun communicatiepalet. In onze snel veranderende wereld zijn flexibiliteit en creativiteit een noodzaak om een gebalanceerd en productief leven te leiden. Het constant verbreden en verdiepen van je communicatiepalet is daar een essentieel onderdeel van. Dit wordt zowel gevraagd van het individu als van het collectief.

Quote: ‘Improving is a longing to get perfect, growing starts when you see that you are imperfect and develop anyway.’