Hans Fischer (1965) is ruim 15 jaar actief als communicatietrainer en coach.

Na een carrière in het theater, als acteur, regisseur en schrijver van theatervoorstellingen, verlegde hij zijn focus naar het vak trainingsacteren. Hij schreef instructiemateriaal en verzorgde workshops voor acteurs en opleiders om het leermiddel trainingsacteur optimaal toe te passen. Het schriftelijk werk hierover resulteerde in het boek ‘omgaan met trainingsacteurs’; nog steeds een standaardwerk voor zowel acteurs als trainers. Voor een van de grotere acteursbureau's gaf hij vorm aan de interne opleidingsstructuur.

In deeltijd volgde Hans de opleiding omgangskunde aan de Hogeschool Utrecht, met als afstudeerrichting communicatietrainer.

Als trainer deed Hans uitgebreid ervaring op in Overval- en Gijzelingstrainingen, trainingen omgaan met agressie en collegiale opvang na ingrijpende gebeurtenissen. In opdracht van politiekorps Amsterdam-Amstelland ontwikkelde hij diverse leergangen, onder andere op het gebied van leiderschap en operationele sturing.

Hans heeft een licentie voor het toepassen van de LIFO methodiek. Daar waar individuen of teams de communicatie willen verbeteren, geeft de LIFO methode inspiratie om met een positieve basishouding nieuwe invalshoeken te verkennen. Namens de agent in de Benelux, verzorgt Hans in Nederland de LIFO-licentietrainingen.

Hans is lid van de NVO2, de Nederlandse vereniging van HRD professionals in ontwikkelen en opleiden.