Peet (1955) studeert in 1984 af in de Kunstgeschiedenis en Archeologie van Zuidoost-Azië aan de RUL. Van 1986 tot 1991 doceert hij aan dezelfde universiteit Kunstgeschiedenis en Archeologie van Zuidoost-Azië en werkt aan een dissertatie (Tempelarchitectuur van Java en Bali). Vanaf 1990 tot 1993 is hij rondleider op tentoonstellingen (Old Javanese Gold, Tropenmuseum Amsterdam; Oud-Javaanse Beeldhouwkunst, Nieuwe Kerk Amsterdam; Indonesische Etnografica, Kunsthal Rotterdam)
Tevens presenteerde hij in die tijd op tv de Cursus Indonesië, Taal en Cultuur voor Teleac.
Vanaf 1984 tot 2001 was hij reisleider in Azië.
Tijdens deze activiteiten ontwikkelde Peet zijn vaardigheden in kennisoverdracht en omgaan met groepen.

Tijdens zijn studie ging Peet acteren in eerst studentenproducties en later semi-professionele producties in o.a. Leiden, Amsterdam en Utrecht. Hij volgt training en cursussen in theater, dans en mime.
Tijdens zijn aanstelling aan de RUL (‘86-‘91) is hij ook actief als acteur in o.a. producties in het Holland Festival 1985 en het Laktheater 1987.
In 1992 richtte Peet mede een theatergroep op in Leiden (Het Arsenaal) waarmee hij drie semiprofessionele producties maakte.
In 1993 gaat Peet  voor Theatergroep (nu Acteursbureau) Kapok uit Haarlem (nu Amsterdam) fulltime als trainingsacteur aan de slag.
Tot de dag van vandaag is hij als freelance trainingsacteur actief. Hij is lid van de Nederlandse Vereniging van Trainingsacteurs (NVvT).

Vanaf 1995 is Peet trainer en acteur/docent in Ongewenste Omgangsvormen binnen organisaties voor Bezemer & Kuiper te Rotterdam.
Trainen in Omgang met Agressie in het Openbaar Vervoer kwam daarbij (J.H. de Waal-Impact). Daarnaast ook werkzaam geweest bij agressietrainingen voor het openbaar vervoer en enkele bankinstellingen. Is als acteur betrokken geweest bij agressietrainingen voor o.a Inspectiedienst van het Ministerie van Sociale Zaken.

Peet leidt en acteert in workshops in communicatieve vaardigheden, emotie(controle) en agressieomgang in het domein van onderwijs, publieke overheidsvoorzieningen, buurtbemiddeling en sportscholen.

Voor Agathos werkt Peet als acteur in trainingen, in simulaties en games mbt Politiek Bestuurlijke Sensitiveit (PBS) en Opdrachtgeverschap.
Hij begeleidt voor Agathos ook groepen in modules PBS en Integriteit. Daarnaast werkzaam als trainer op het terrein van agressie (in de publieke ruimte).

Sinds 2008 heeft Peet trainingen gevolgd in Geweldloze of Verbindende Communicatie (Jan van Koert/Bridget Belgrave) en in 2010/11 een jaartraining. Alle trainingen werden afgesloten met een certificaat.