Rinke Huisman (1986) studeerde in 2008 af aan de Hogeschool Domstad te Utrecht. Ze specialiseerde zich in zowel in ‘innovaties’ alsook in ‘het omgaan met verschillen’ en deed een aanvullende opleiding ‘Pedagogisch Tact’ bij het instituut NIVOZ te Driebergen.

Ze begon haar onderwijsavontuur bij de ‘Noordwijkse school’ in Noordwijk. Daar heeft Rinke een belangrijke bijdrage geleverd aan het op poten zetten van het ‘atelieronderwijs’. Hierbij gaat men uit van betere kennisoverdracht door te werken vanuit specialismen en overkoepelende thema’s die betekenisvol zijn. Rinke heeft hiervoor kaders ontwikkeld om inhoudelijk en organisatorisch goede aansluiting te vinden. Haar sterke kant is de vertaalslag maken van theorie naar praktijk.

Rinke’s passie voor de ontwerpkant en de kansen die zij kreeg (en zag) om veranderingen tot stand te brengen, hebben haar doen besluiten een eigen bedrijf te starten. Het creëren van een leercultuur, of het nou binnen een team, een organisatie of een individu is, fascineert haar enorm. In 2015 is Rinke gecertificeerd door The Institute for Habits of Mind als professional HOM Developer/Trainer. Sindsdien ontwikkelt zij veel trainingen en workshops voor teams die een nieuw concept willen ‘adopteren’ of anderszins zich willen voorbereiden op nieuwe ontwikkelingen. Het gedachtegoed van Habits of Mind omvat o.a. het succesvol inzetten van denkstrategieën om zo het probleemoplossend vermogen van deelnemers te vergroten.

Bij Agathos is Rinke sinds maart 2018 Adviseur ‘Leren en Ontwikkelen’. In deze functie werkt zij opleidingsbeleid en (individuele) leerwensen verder uit tot trainingen op maat.

Rinke's onderwijsinteresses gaan vooral uit naar Habits of Mind, denk-/leervaardigheden, filosofie, digitaal tekenen, auteurschap, innovatie, wetenschap en burgerschapsvorming.